Peste 61 000 de produse
{{ aa_name() }}

Mariusz Dydo Sculptură ceramică Mariusz Dydo Sculptură ceramică

Bizonul colorat al lui Mariusz Dydo nu este un trinket obișnuit de porțelan. Este, de asemenea, o mică operă de artă. Autorul este un artist renumit, are multe sculpturi pe cont propriu, chiar și altare, dar și figurine de porțelan sunt create în studioul său - mici sculpturi ceramice care împodobesc interioarele moderne.

Astfel de suveniruri din porțelan s-au bucurat recent de o mare cerere în întreaga lume. Poate că se întâmplă pentru că, în momentele când totul se face prin bandă, ne lipsesc obiectele care nu sunt de masă. Producătorii de porțelan se reîntorc la practica uitată de angajare a artiștilor în fabrici, dar și din ce în ce mai fragile ciorapi, de asemenea, provin de la producători mici de artiști precum Mariusz Dydo. Artiștii redescoperă frumusețea porțelanului, proiectând figurine care vor decora apartamentele noastre.

Megaphone

Moda pentru figurine din porțelan, decorarea interioarelor, are o istorie lungă. A explodat în Bavaria la mijlocul secolului al XVIII-lea. Apoi, un grup de iubitori de pinguini au decis să comande figurine ale preferințelor lor în fabrica de porțelan din Meissen. Câinii de porțelan au fost plăcuți de toată lumea - printre amatori au fost figuri atât de celebre precum regina Maria Antonina sau Józefina Bonaparte. De atunci, semnul distinctiv al fabricii recunoscute Meissen a devenit nu numai servicii de cină de lux, ci și diverse figurine și margele fragile produse exclusiv pentru decorare.

Obiective turistice din Ćmielów

Al doilea mare val de popularitate a figurinelor din porțelan a supraviețuit grație artiștilor polonezi asociați Institutului de Design Industrial. În anii 1950 și 1960, ei au creat "pikes" ceramice - figurine abstracte de animale și oameni asemănători cu personaje din picturile lui Picasso. Produs în principal de către fabrica de porțelan din Ćmielów, acestea au devenit o senzație de expoziții din întreaga lume, bucurându-se de o populație aproape egală cu măruntaiele Meissen. Și astăzi ele sunt o marfă extrem de caldă printre colecționari.

Tricot unic

Nu există două figuri identice, fiecare având o caracteristică individuală. Artistul face primul desen, apoi modelele sculptate manual. Următoarea etapă este executarea matrițelor de tencuială, în care se toarnă masa de porțelan. În acest fel, se creează un intermediar, care trebuie apoi tăiat manual. Se arde și se aplică cu vopsea, apoi se întoarce și se pune din nou în cuptor. Achizind o astfel de sculptură de porțelan, avem o garanție că este unică și irepetabilă. Poate că va fi începutul unei colecții minunate?

Mariusz Dydo - Recenzii despre produse


Modelul Żubr XL Fetish Rain, ceramică vopsită cu glazură, glazurată, suprapusă, placată cu aur
23 Iulie 2019
Pachet solid securizat. żubr a ajuns la mine în întregime: *