Peste 61 000 de produse
{{ aa_name() }}

Lămpi Shabby Chic

Lămpi Shabby Chic

Shabby Chic este unul dintre puținele stiluri care au un autor specific. Acest stil a fost inventat de englezoaica Rachel Ashevel, care a cumpărat diverse lucruri de pe piețele de vechituri și a reușit să creeze adevărate capodopere din ceea ce a achiziționat. Printre numeroasele decorațiuni și decoruri au existat diferite lămpi și au devenit o parte integrantă a acestui stil. Și acum, când shabby chic-ul este făcut din lucruri îmbătrânite artificial, lămpile joacă un rol important aici.

Care este caracteristica designului interior și a iluminatului shabby chic?

Din nume se știe deja că atunci când creăm astfel de interioare, diferite lucruri vechi sunt deosebit de valoroase. Aproximativ vorbind, tot ceea ce bunica a lăsat în urmă va fi materialul perfect. În ciuda unui astfel de atașament față de obiecte vechi fermecătoare, stilul în sine este relativ tânăr, a apărut abia la sfârșitul anilor 1980.

Principiul principal al shabby chic-ului este acela de a avea cât mai multe părți diferite, având în același timp caracteristici similare. Lămpile selectate pentru astfel de interioare trebuie să îndeplinească și cerințele generale:

  • Culori pastel. Stilul presupune o scară delicată roz-bej, culori deschise, dar neapărat reduse. Lămpile de perete mici în nuanțe clasice de culori pastelate și un mic model floral arată foarte bine. O lampă de perete din lemn închis la culoare și un abajur bej-maro cu un motiv floral într-o culoare roz delicată se vor îmbina perfect cu atmosfera shabby chic. Astfel de lămpi de perete frumoase vor lumina camera de zi, dormitorul, sala de mese și holul.
  • Abundența diferitelor articole textile: perne, perdele, pături, șervețele brodate și alte lucruri sunt un marker de stil obligatoriu. Și, desigur, lămpile de noptieră și lămpile de masă cu tonuri moi de țesătură sunt cele mai potrivite aici. Interiorul va fi completat de o lampă de birou shabby chic cu un design foarte asemănător, va fi, de asemenea, un decor și o iluminare grozave în dormitor, acționând ca o lampă de noptieră.
  • Când vine vorba de corpuri de iluminat, modelele cu brațe de lemn maro, nuanțe mate și lumină galbenă mereu caldă vor arăta cel mai bine. Decor maxim. Este un stil care nu acceptă simplitatea, astfel încât lămpile ar trebui să fie cel puțin cu desene mici și, de preferință, cu un decor diferit, păstrate în culori dezactivate. O lampă cu pandantiv cu cadru din lemn maro, trei surse de lumină și un abajur floral cu modele într-o nuanță delicată de bej, se potrivește perfect cu restul iluminării interioare. Lemnul și țesăturile sunt o combinație pentru utilizare în camera de zi, dormitor, bucătărie și hol.

Ce tipuri de lămpi shabby chic sunt necesare pentru a crea o atmosferă elegantă?

Shabby chic sugerează o iluminare moale, așa că candelabre uriașe din alamă sau plafoane adiacente pereților și plafoanelor nu sunt clar potrivite aici. Soluțiile moderne de benzi LED și alte inovații tehnologice ar trebui, de asemenea, evitate.

  • Micile lămpi grațioase și lămpile de perete se vor potrivi în interior. Puteți alege o lampă suspendată cu abajururi clasice în nuanțe de alb și albastru cu trei surse de lumină ca iluminare interioară generală. Toate sursele ar trebui să creeze o iluminare difuză, dezactivată, astfel încât să nu poată fi instalate becuri foarte strălucitoare. Dar numărul mare de corpuri de iluminat poate fi destul de mare și foarte solicitat într-o varietate de forme, decorațiuni, decoruri, combinarea discretă a diferitelor elemente din diferite stiluri este o necesitate pentru shebbi chic.
  • Același tip de lampă shabby chic cu 5 surse de lumină va fi, de asemenea, o soluție bună și va sublinia stilul selectat. Cadrul alb și motivele interesante ale abajurului din interior recreează atmosfera confortabilă și modestă a casei bunicii, care aduce pace și fericire. Interiorul ar trebui să fie o neglijență estetică prudentă, o anumită neregulă, o mică mizerie creativă. Un living sau un dormitor cu o astfel de iluminare unică îi va duce pe locuitori în țara viselor și amintirilor calde.
  • Lămpile suspendate shabby chic, lămpile de perete, lămpile de podea și lămpile de masă oferă interiorului apartamentului un halou de romantism, rafinament, vioiciune, un pic de antichitate de basm. Designul shabby chic poate fi subliniat de un candelabru metalic delicat într-o nuanță subtilă de culoare maro deschis, cu abajururi din țesătură în aceeași nuanță, care îi conferă un aspect subțire și ușor. Trei surse de lumină și forma sofisticată a cadrului subliniază în mod unic calitățile estetice ale iluminatului pentru o cameră de zi sau un dormitor.