Transport gratuit de la 700 RON
Peste 67 000 de produse
Coş:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (gol)
Coş:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (gol)
{{ aa_name() }}

Panouri LED

Panourile LED sunt una dintre puținele tehnologii care pot concura cu corpurile de iluminat raster atunci când vine vorba de funcționalitatea în birouri sau încăperi de lucru. Aspectul lor subțire și eficiența în difuzarea luminii găsesc tot mai mulți adepți.

Tehnologia LED

Când vorbim despre iluminatul cu LED-uri, ar trebui să punem deoparte măsura eficienței în unitatea Wat, ca și în cazul becurilor cu tungsten. Parametrii care ar trebui să vă intereseze sunt:

  • RA - indicele de redare a culorilor, ne spune în ce măsură becul este capabil să reproducă culoarea originală.
  • Numărul de Kelvin - determină temperatura culorii luminii. Se poate presupune că sub 3300 K avem o culoare caldă albă, de la 3300 la 5000 K cu alb rece și peste 5000 K cu lumină naturală.
  • Numărul Lumens - spune despre strălucirea sursei de lumină.
  • Unghiul radiației luminoase - ideal 360 de grade. Aceasta determină lățimea fasciculului de lumină.
  • Număr Watt - determină consumul de energie.

Când comparați tehnologia LED cu becurile clasice, este mai bine să utilizați un exemplu simplu. Un bec clasic cu consum de energie de 100 W produce lumină cu o luminozitate mai mică de 1400 lm. Becurile LED pot fi iluminate cu o luminozitate de 80 - 100 lm cu consum de 1 W. La 100 W, un bec LED ar produce între 8.000 și 10.000 lm.

Panouri LED

De obicei se pot întâlni panouri LED standard cu dimensiunile de 60 x 60 cm, 30 x 30 cm, 30 x 120 cm. Dimensiunea cea mai căutată este cea universală de 60 x 60 cm. Mai mici decât acestea sunt instalate în camere mici: subsoluri, camere de depozitare, băi. Este mai mare în birouri sau în locuri cu suprafețe mari. Se presupune că un panou standard de 60 x 60 cm este suficient pentru a ilumina o cameră de dimensiuni medii.

Cel mai mare avantaj al panourilor cu LED-uri este capacitatea lor de a emite lumina uniformă. Funcționează perfect pe coridoare sau mai multe saloane intime. În încăperi destinate lucrărilor, cum ar fi un atelier sau o bucătărie, este o idee bună ca, în plus față de panouri, să se utilizeze iluminare direcțională suplimentară.

Panouri de plafon LED

Panourile LED sunt o alegere excelentă atunci când vine vorba de durabilitate și ecologie. Iubitorii de natură vor aprecia faptul că, datorită utilizării panourilor LED, ele contribuie la reducerea presiunii asupra mediului natural. Datorită tehnologiei LED, nu este nevoie să se utilizeze metale grele cum ar fi mercurul, ceea ce este încă dificil atunci când este vorba de eliminarea adecvată a deșeurilor. În contextul gunoiului, este de remarcat și înlocuirea mai puțin frecventă a lămpilor în comparație cu becurile tradiționale cu incandescență, ceea ce se traduce printr-o reducere a cantității de material inutil depozitat în depozitele de deșeuri.

Panouri LED