Peste 60 000 de produse
{{ aa_name() }}

Iluminat Exterior și de grădină

Iluminat Exterior și de grădină

Lămpi de grădină - utilizare

Armonia în designul peisajului nu poate fi obținută fără ajutorul luminii: așezate în mod corespunzător lămpi de grădină spațiu securizat în grădină și subliniază frumusețea sa naturală. Două tipuri principale de lumini exterioare pot fi utilizate în proiectarea luminilor exterioare. Lămpile luminoase, direcționale creează lumina principală, iar lumina moale se împrăștie pe obiectul iluminat care îndeplinește o funcție decorativă. Pe piață există o serie de lămpi care iluminează perfect peisajul din jur și aduc un element decorativ.

Care este cea mai populară utilizare a luminilor exterioare?

Atât în ​​grădinile private clasice, cât și în locuri publice, iluminatul de grădină este folosit pentru a ilumina:

  • Căi de grădină
  • Grădini rock, compoziții de piatră
  • Sculpturi și figuri de grădină
  • Paturi de flori și paturi de flori
  • Deschide pridvoare și foișoare
  • Piscine și iazuri ornamentale.

Combinând lumina principală și lumina accentului, puteți obține o vedere holistică a spațiului, atrăgând atenția asupra celor mai reușite și originale soluții și acoperind cele mai puțin atractive colțuri din grădină.

Lumini de exterior - detalii atenție demnă

Ca în orice altă formă, în domeniul iluminării peisajului există o serie de subtilități și reguli care facilitează procesul de alegere și proiectare a unei lumini exterioare.

Securitatea iluminatului exterior

Lămpile de grădină ar trebui să aibă o împământare electrică fiabilă . Această cerință este obligatorie pentru lămpile exterioare realizate din metal (sau alt material electric conducător). În cazul lămpilor din plastic, care este izolator, nu este necesară legarea la pământ electrică, deoarece încadrarea unui astfel de corp de iluminat exterior nu conduce electricitate.

Din motive de siguranță, este posibil să luați în considerare și utilizarea lumini de joasă tensiune . Este o soluție sigură, chiar dacă corpul de iluminare în sine sau cablul de alimentare este deteriorat. Alimentarea cu tensiune joasă poate fi utilizată în cazul unui sistem de iluminare dedicat de joasă tensiune sau a oricărei lămpi de grădină cu o sursă de lumină înlocuibilă. Iluminatul de grădină cu o sursă de lumină înlocuibilă ne permite să folosim un bec de joasă tensiune (preferabil LED), dar necesită utilizarea unei surse de alimentare. Atunci când proiectați iluminare de joasă tensiune în aer liber, este necesar să se țină seama de căderi de tensiune în cazul unui cablu de alimentare lung (la lungimi peste câteva zeci de metri) și să rezolvați această problemă în consecință, de ex. prin utilizarea unei surse de tensiune reglementată sau prin utilizarea de curent alternativ (picături mai mici de tensiune).

Securitate. Instalarea în aer liber permite doar modele de corpuri de iluminat rezistente la praf și etanșe. Corpul lămpii de grădină trebuie să fie strâns și să fie confecționat din materiale rezistente la coroziune. Grad de protecție IP ne informează despre etanșitatea grădinii. protecție IP a lămpii. Presupunem că lămpile de grădină cu LED, precum și cele obișnuite, sunt sigure pentru utilizarea în exterior cu un cod IP de cel puțin IP44 . Nu sunt lămpi ermetice, dar protejează componentele electrice de ploaie și condiții meteorologice, iar designul lor permite scurgerea apei datorită gravitației.

În mod ideal, așezarea cablurilor pentru alimentarea sistemului de iluminat exterior ar trebui să fie efectuată chiar și în faza lucrărilor de construcție, atunci nu există riscul de deteriorare a zonelor verzi. În practică, proiectarea în avans este adesea imposibilă din mai multe motive, dar nu este încă necesară absolută să săpați gazonul tău preferat. Lămpile de grădină LED cu energie solară ocupau o parte semnificativă a pieței.

Aveți nevoie de becuri speciale pentru luminile exterioare?

Care este cea mai bună putere pentru iluminarea exterioară? Pentru ca grădina să nu fie transformată într-un stadion acoperit cu vegetație, ar trebui să fie preferate lămpile cu lumină moale difuză. Pentru iluminat decorativ pentru grădină sau pentru casă, doar becuri LED de 2W la 5W. Utilizarea unei surse de lumină mai puternice va provoca un efect de orbire și o privire asupra lămpii de grădină cu sursa de putere mai mare utilizată va fi o experiență dificilă pentru ochi.

Carcasa este diferită cu faruri de grădină , care sunt montate înalte, în cazul în care scopul lor se aprinde pentru ceea ce este sub ele, adică grădina, poteca, aleea, drumul, parcul. Lămpile înalte sunt echipate cu surse de lumină LED de la 9W până la 50W sau chiar 150W în iluminarea stradală.

Iluminat de grădină modern - sursă de lumină LED înlocuibilă sau integrată?

Lămpile moderne de grădină sunt disponibile în două variante:

  • cu o sursă de lumină LED integrată
  • sau fără o sursă de lumină.

Spre deosebire de aparențe, ultima soluție are o mulțime de avantaje, deoarece, deși înseamnă că trebuie să alegeți și să cumpărați sursa de lumină potrivită dintr-o gamă largă de produse (personalul magazinului Lunares vă ajută să vă ajute), dar înseamnă, de asemenea, că este sursă de lumină înlocuibilă . Schimbabilitatea unei surse de lumină are o valoare de neprețuit atunci când o astfel de sursă de lumină este deteriorată și este necesar să le înlocuim. Datorită intercambiabilității sursei de lumină, pur și simplu înlocuiți becul, iar lampa de grădină este reparată și luminează din nou. În cazul surselor de lumină LED integrate, este deseori necesară înlocuirea întregii lămpi în caz de defecțiune.

Lămpile moderne de exterior sunt adesea oferite cu surse de lumină LED integrate . Care prezintă, de asemenea, multe avantaje: sursa de lumină este selectată în mod optim pentru lampă, astfel încât responsabilitatea alegerii unui bec să fie îndepărtată de la client. Utilizarea surselor integrate permite producătorilor să ofere produse care au orice formă conturată a elementului de iluminare în sine, astfel încât acestea să ofere o iluminare de grădină mai sofisticată. Merită să fim atenți la aspectul calității și dacă iluminatul oferit are opțiunea producătorului de a înlocui becul, precum și perioada de garanție, deoarece în cazul deteriorării unei surse de lumină care nu poate fi înlocuită, trebuie să înlocuim întreaga grădină lămpi.

Iluminat Exterior: tipuri

Cataloagele magazinelor online, oferă mii de produse care vă permit să vă proiectați iluminatul pentru grădină și casă. Iluminatul exterior este împărțit în mai multe tipuri de bază :

Lanterne de grădină - lămpi de podea înalte

Ele pot fi, în general, sub formă de felinare clasice forjate sau miniaturale. Înălțimea și puterea lămpii variază în funcție de funcția site-ului de instalare. De obicei, lămpile de acest tip sunt instalate pentru a lumina traseele principale ale grădinii și porțile grădinii.

Coloane de iluminat pentru grădină

Vă permite să evidențiați și să marcați o cale sau o pasarelă în grădină sau în jurul casei. Ele determină direcția de mișcare și pot fi utilizate pentru a evidenția caracteristicile topografice. Cel mai adesea, lămpile de grădină sunt realizate sub formă de coloane sau stâlpi ușori și instalate direct în pământ. Datorită înălțimii nu foarte mari și direcționării luminii în jos, acestea nu amețesc observatorul, îndeplinind în același timp rolul unui decor eficient care ajută la exprimarea stilului grădinii tale.

Iluminat exterior

Montate pe o casă sau gard, ele pot lumina zona din jurul sau evidenția fațadei a unei case sau gard. Aplicații exterioare cu un unghi de grindă îngustă sunt foarte populare în rândul arhitecților, deoarece acest lucru vă permite să realizați coloanele de lumină caracteristice impresionante pe clădire.

Iluminat încastrat în grădină

Luminile exterioare încastrate în pământ sau pe trotuar: pietre de pavaj, dale pentru pavaj sau asfalt. Le puteți folosi pentru a marca calea sau calea, precum și pentru a ilumina clădirile sau plantele și copacii din grădina dvs. sau ca iluminat de securitate. O lampă de exterior încastrată poate fi instalată în acoperirea cărărilor pavate, a bordurilor, a scărilor. Aceste lămpi trebuie să fie complet impermeabile cu protecție IP67. De asemenea, este important să știm despre presiunea la care ar putea fi supuși, în special că acestea pot fi lumini de mers pe care noi poate conduce o mașină. Există, de asemenea, lămpi încastrate concepute pentru a fi amplasate într-o piscină sau un iaz pentru a ilumina apa.

Lămpi suspendate de grădină

La fel ca farurile obișnuite de perete, simple sau în compoziții complexe: faruri cu șnur exterior . Lămpile exterioare atârnate sunt ca niște faruri de verandă sau pentru a ilumina arbori .. Iluminarea de grădină suspendată poate fi montată pe pereți, coloane, grinzi și chiar ramuri de copaci.

Lumini plutitoare . Un mod spectaculos de a evidenția un iaz sau fântână decorativă. Producătorii oferă lămpi închise de înaltă tehnologie realizate sub formă de bile mate și transparente, precum și modele elegante care imită nuferi și flori de lotus.

Tendințele actuale în proiectarea peisajului necesită mai multe lămpi de grădină în același timp și chiar subliniază combinația mai multor tipuri de lămpi în același timp, astfel încât rezultatul final să pară o adevărată operă de artă.

Centrul de cunoștințe de iluminare - Blog

Proiectați-vă iluminarea cu Lunares Proiectați iluminatul cu Lunares

Pentru a satisface așteptările clienților noștri, oferim un serviciu constând în selectarea de corpuri de iluminat în conformitate cu așteptările clientului. Contactați-ne, descrieți-vă nevoile cât mai larg posibil și vom selecta iluminatul și vom pregăti o ofertă cu o reducere specială.

5 pași pentru a crea lac în grădina ta Un set de bile de grădină în flori

Creați un mic paradis pentru albine, păsări și insecte în grădina dvs.!

Prin crearea unei pajiști cu încasări de câmp în grădină, puteți invita noi membri ai gospodăriei - arici, libelule, păsări și albine. Acest tip de bază nu numai că va încânta ochii cu bogăția de culori, dar va crea, de asemenea, un spațiu de locuit pentru diverse specii de animale.

Sfaturi și idei pentru iluminat exterior Bega

Iluminatul exterior este mai mult o necesitate decât un lux în prezent. Iluminatul exterior este disponibil în toate formele și dimensiunile, deci are multe aplicații diferite. Indiferent dacă doriți să completați decorul casei dvs. sau să încercați să creșteți nivelul de iluminare în toată casa, iluminatul exterior vă poate ajuta.

Iluminat Exterior și de grădină