Peste 61 000 de produse
{{ aa_name() }}

Corpuri de tavan

Corpuri de tavan

Corpurile de iluminat montate pe suprafețe bine alese vor evidenția frumusețea interioarelor noastre și vor introduce starea de spirit dorită. Acestea pot fi singurele iluminări din cameră, precum și o completare perfectă a altor reflectorizante.

Tipuri de accesorii de plafon

Nu puteți răspunde fără echivoc care legare va fi cea mai bună, deoarece depinde în mare măsură de tipul de cameră și de viziunea oamenilor care vor fi utilizatorii lor. Înainte de a face o alegere, trebuie să cunoașteți tipurile de bază de corpuri de iluminat de plafon:

  • Suport pentru tavan montat pe suprafață: ușor de montat prin fixare pe suprafață. Acestea sunt potrivite pentru toate tipurile de camere datorită rezistenței lor la apă. Putem alege din mai multe variante decorative. Dacă nu avem un plan specific, nu suntem capabili să facem o alegere sau întotdeauna punem pe universalitate, cu siguranță va fi o alegere bună.
  • Aparat de iluminat pentru tavan încastrat: Este mai dificil de montat decât un corp de iluminat montat pe suprafață. Ea necesită puțin spațiu din cauza lipsei de elemente proeminente. O soluție foarte bună pentru camere mici și dacă vrem să creăm "pante luminoase" eficiente pe tavan. Acest lucru funcționează foarte bine în case cu un singur etaj, deși nu există nici un obstacol în calea creării unei astfel de căi, de exemplu, numai de la dormitor până la baie sau între camerele pentru copii. Merită să punem în practică un sistem trifazic.
  • Corp de iluminat plafon încastrat: în această variantă, putem vorbi despre o suprafață aproape plană între lămpi și tavan. Funcționează ca o iluminare discretă a elementelor specifice, dar nu neapărat ca o iluminare generală.
  • Corpul de iluminat din plafon din sticlă: cu siguranță are un preț mai mare, dar nu fără un motiv. Nici un alt cadru nu va adăuga atât de mult șic și eleganță ca sticla sau cristalul. Totuși, merită să ne amintim că nu fiecare salon trebuie să fie creat pe modelul unei aristocrații antice. Dacă doriți un interior cald, prietenos, mai bine să puneți pe un alt tip de fitinguri.

Selectarea armăturilor de plafon

Primul element la care ar trebui să fim atenți este materialul din care se face legătura. Putem distinge:

  • Fitinguri din sticlă
  • Fitinguri din aluminiu
  • Fitinguri din oțel

Dacă sunteți în căutarea unei soluții solide la un preț scăzut, merită să pariați pe oțel. Un avantaj suplimentar este o varietate de variante de culoare. Funcțiile decorative vor fi cu siguranță bune pentru corpurile de iluminat realizate din aluminiu în multe tipuri de forme datorită moliciunii materiei prime. Aici avem și posibilitatea de a alege culoarea care ne interesează. Sistemele de sticlă merită rezervate pentru camerele de locuit sau coridoarele decorative. Merită să acordați atenție grosimii sticlei.

Corpuri de iluminat montate pe suprafețe în încăperi

Putem presupune că corpurile de iluminat montate pe suprafață vor funcționa în orice tip de cameră. Deoarece principalele surse de lumină pot fi folosite în baie, dormitor și holuri mici. Când vine vorba de camere cu suprafețe mai mari, merită să le folosiți ca o completare. Bucătăria poate fi amplasată lângă streașină. În camera de zi merită să le folosiți pentru a afișa, de exemplu, imaginea preferată sau colecția de brățări. Un loc bun pentru corpurile de iluminat montate pe plafon este, de asemenea, camere cu tavane joase, de exemplu, subsoluri sau spații de depozitare.

Corpuri de tavan