Peste 61 000 de produse
{{ aa_name() }}

Lămpi Tiffany

Prima întâlnire cu numele Tiffany ridică multe întrebări, la care vom încerca să vă răspundem.

.

Ce sunt lămpile Tiffany?

.

În termenii cei mai simpli - lămpi cu vitralii.. Abajururile lor sunt construite ca niște vitralii, care, cu ajutorul sticlei colorate și al luminii, vor ilumina frumos orice cameră.. Lămpile Tiffany sunt caracterizate de un aspect neconvențional, astfel încât acestea vor funcționa bine ca o îmbunătățire a interiorului, nu neapărat ca sursă principală de lumină.

.

Istoria lămpilor Tiffany:

.

Primele lămpi cu vitralii au apărut încă din Egiptul antic, dar sunt radical diferite de cele pe care le cunoaștem acum. Suntem cu siguranță mai aproape de a ne întoarce în epoca faimoasă pentru vitraliile sale monumentale, Evul Mediu.. Teocentrismul, care a fost leitmotivul întregii epoci, a adus vitraliile în biserici. Cei mai mulți oameni, neștiind să citească, mergeau la biserici care, cu ajutorul picturilor sau vitraliilor, reușeau să transmită cele mai importante informații din istoria religiei.. Vitraliile, pe lângă funcția didactică, aveau în primul rând o funcție vizuală.. Ochelarii colorați prin care trecea lumina soarelui au luminat frumos bisericile.

.

Un moment de referință în istoria vitraliilor a fost schimbarea materialului de îmbinare a sticlei. Louis Comfort Tiffany a început să folosească folii de cupru în loc de profile de plumb. Noi numim lămpile de sticlă colorată după Louis, dar de ce? Pe lângă schimbarea materialului, Tiffany a venit cu o idee genială - să creeze abajururi de lampă care să fie vitralii. În prezent, operele sale sunt foarte scumpe și aproape imposibil de obținut.. Datorită lui, astăzi ne putem bucura de lămpi cu vitralii frumoase..

Cui se adresează lampa Tiffany?

.

La TOATĂ lumea! S-ar putea părea că lămpile Tiffany, prin specificul genului lor, nu se vor adresa tuturor, însă, începând cu a doua jumătate a secolului XX putem observa un interes uriaș pentru aceste lămpi. De ce să mergem. Lămpile Tiffany sunt diverse și toată lumea va putea găsi ceva pentru ei înșiși - temele și culorile de sticlă colorată sunt vaste..

Se potrivesc lămpile Tiffany în orice interior?

.

Lămpile Tiffany au în primul rând o funcție decorativă - aspectul lămpii este pe primul loc, așa că nu orice tip de interior se va potrivi cu această lampă.. Cu siguranță se va potrivi bine în interioarele clasice și americane.. Acestea vor funcționa în mod fiabil în interioarele de școală veche. Au două buzunare adânci în față.

Funcționalitatea pantalonilor fitter's

Pantalonii sunt dotați cu 8 bucle care împiedică pantalonii să cadă după ce se poartă cureaua.

Lămpi Tiffany