Transport gratuit de la 700 RON
Peste 67 000 de produse
{{ aa_name() }}

8 moduri de a aduce mai multă lumină naturală în casa ta

Se spune că lumina naturală este cea mai importantă caracteristică pe care oamenii o caută atunci când cumpără o casă familială.

Lampă pentru bucătărie

Sondajul, realizat de producătorul de uși, ferestre și obloane Origin Global, a arătat că 26% ar alege lumina naturală ca element "esențial" al unei case de familie, urmat de o grădină mare și sigură (19%) și un plan deschis de bucătărie/sufragerie (16%).. Între timp, un sondaj realizat de David Village Lighting pe un eșantion de 2.000 de persoane a constatat că a cincea dorință este să aibă mai multă lumină naturală în casă, iar iluminarea naturală slabă îi face pe proprietari să se simtă nemulțumiți de aspectul casei lor.

Expunerea la lumina zilei a fost legată de îmbunătățirea stării noastre de spirit și a bunăstării, iar în casă, lumina naturală poate lumina și lumina o cameră și poate da senzația de mai mult spațiu. Dacă doriți să vă inundați casa cu lumină naturală, aceste opt sfaturi de top sunt un bun punct de plecare.

Culori luminoase

Introduceți culori mai luminoase pe pereții dvs. prin eliminarea tapetului statement și a culorilor bloc întunecate în favoarea unei nuanțe de vopsea albă moale. Nuanțele de alb vor face ca spațiul să se simtă mai luminos, deoarece reflectă lumina naturală care intră în cameră în loc să o absoarbă.

Evitați să folosiți vopsea albă lucioasă pe pereți, deoarece aceasta poate face ca spațiul să pară rece, în timp ce o nuanță mai albă va oferi un efect mult mai cald. Un alt truc este de a picta tavanul cu câteva nuanțe mai deschise decât pereții pentru a crea iluzia de înălțime și spațiu.. Alegerea unei vopsele cu un finisaj satinat va ajuta la reflectarea luminii mai bine decât o vopsea mată.

Suprafețe lucioase

Strălucire în bucătărie și baie cu suprafețe lucioase pe corpuri, din nou acest lucru va reflecta lumina care intră în cameră și va face spațiul mai luminos și mai mare.

Charles Bettes, director general al. Firma de arhitectură și design interior, gpad london ltd, explică faptul că, atunci când vine vorba de bucătărie, "alegeți o schemă de culori luminoase și mențineți coerența prin pereți și uși de dulapuri".. Acest lucru va face ca lumina naturală să se reflecte pe suprafață și să o facă mai spațioasă.

"Nu trebuie neapărat să alegeți alb sau crem; orice culoare deschisă, cum ar fi albastrul sau griul, funcționează la fel de bine", spune el.

În alte încăperi, adăugarea de mobilier și accesorii cu suprafețe reflectorizante poate ajuta la difuzarea luminii. Accesoriile din metal, sticlă și oglinzi pot ajuta la valorificarea la maximum a luminii disponibile și pot adăuga un aspect elegant în întreaga casă.

Iluminat bucatarie

Parchetul potrivit

Podelele pot fi, de asemenea, transformate în reflectoare ecologice, alegând pardoseli din lemn, ceramică sau piatră cu un finisaj lucios, care vor reflecta mult mai multă lumină decât covoarele.. Dacă preferați un covor, folosiți culori deschise, neutre.

Verde

Nu uitați de efectul verdeața din afara casei asupra nivelului de iluminare din interior. Acordați atenție grădinii dumneavoastră și tăiați copacii, arbuștii sau plantele cățărătoare care cresc în jurul ușilor și ferestrelor.

Curățați ferestrele

Când sunteți afară, curățați temeinic ferestrele și ușile de sticlă pentru a vă asigura că prin geamuri poate intra cât mai multă lumină în casă.

Sticlă

Dacă dispuneți de buget, cea mai bună modalitate de a crește lumina naturală în locuința dvs. este să instalați ferestre și uși noi și mari. Ușile rabatabile sunt o alegere deosebit de bună, deoarece pot transforma un perete întreg al casei în sticlă, pentru a oferi priveliști uluitoare și cel mai înalt nivel de iluminare.

Lumina artificială

Creșteți luminozitatea cu lumină artificială care va spori, mai degrabă decât să preia, orice lumină naturală care intră în casa dvs.. Acordați o atenție specială zonelor în care lumina de la ferestre nu ajunge, cum ar fi colțurile incomode, holurile sau nișele.

Instalarea unor întrerupătoare cu variator de intensitate vă va oferi mai mult control asupra modului în care este iluminat spațiul dvs., permițându-vă să modificați treptat nivelurile de lumină pe măsură ce lumina naturală din casa dvs. se schimbă pe parcursul zilei.

"Becurile LED populare oferă trei opțiuni principale: alb moale/cald, alb strălucitor/alb rece și lumină naturală." - spune Jo Dyson. "Pentru un spațiu confortabil și relaxant folosesc albul cald.. Sunt un mare fan al regulatoarelor de intensitate și nu doar pentru zonele principale de locuit; acestea sunt la fel de importante în dormitoare și băi.. Dacă te pregătești pentru muncă dimineața, ai putea alege un dormitor și o baie luminoase, dar vrei ca luminile să fie mai slabe atunci când te calmezi și te pregătești pentru culcare".

Poate vă va interesa produsele din aceste categorii?

Iluminat bucatarie

Distribuie această pagină