Peste 64 000 de produse
{{ aa_name() }}

Becul Edison din magazinul online

Secolul al XIX-lea a fost o perioadă de schimbări politice, economice și sociale extrem de turbulente. Pentru mulți, poate fi asociată cu lupta pentru libertate și independență (inclusiv polonezii aflați în partaj), revolte naționale împotriva ordinii dominante sau unificarea unor țări precum Germania și Italia. De asemenea, trebuie subliniat faptul că a rezultat și multe invenții și descoperiri, care au influențat semnificativ îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Deși mulți dintre noi nu le folosim zilnic sau nu ne sunt necesare pentru a trăi - ca un revolver sau o dinamită -, cu toate acestea, există o gamă largă de articole care fac viața mai ușoară. În acest grup există chiar un telefon, un tramvai, un radio și … un bec subestimat.

Loft Edison bulb

Pentru majoritatea dintre noi, conceptul de bec se conectează direct cu Thomas Edison. Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere că numele său este doar la sfârșitul procesului cauză și efect, care s-a încheiat cu brevetarea acestei invenții în 1879. Primele încercări de a păstra lumina au fost efectuate începând cu 1838 de Jobard - o fibră de carbon care strălucește în vid. Doi ani mai târziu, un bărbat pe nume Robert Grove a încercat să obțină un efect de durată a păstrării luminii cu un fir de platină. Abia în 1854 a avut loc prima utilizare practică a unui bec pentru publicitate, cu o fibră din bambus carbonizat. În 1860, Joseph Wilson Swan a patentat o fibră de carbon strălucitoare într-o bulă din care a fost îndepărtat aerul. Același inventator din 1878 a brevetat primele becuri potrivite pentru utilizare în masă, iar producția în masă a început în același an în SUA datorită lui Hiram Stevens Maxim. Un an mai târziu, Thomas Alva Edison a obținut un brevet pentru becul său.

Thomas Alva Edison, care a trăit în 1847-1931, a intrat în istorie ca un inventator și antreprenor apreciat. El este cel care a fost creditat că a inventat un bec electric, pe care l-a brevetat în 1879. După încercările lui Jobard, Grove și alții, Edison a reușit să obțină un efect de durată a păstrării luminii. În ciuda faptului că metodele sale de aplicare a legii în materie de brevete au stârnit și încă stârnesc multe controverse, iar autoritatea unor invenții este pe larg pusă la îndoială, numele lui Edison era inseparabil de bec.

Un bec nu este altceva decât o sursă de lumină electrică în care o fibră dintr-un material greu topit (inițial grafit, acum tungsten) este un corp strălucitor. Acea fibră vel. sârma de wolfram, plasată într-un bec de sticlă cu un amestec de gaze nobile, atinge o temperatură de aprox. 2500-3000 K datorită fluxului de curent electric. Lumina obținută din bec este similară cu lumina soarelui. Unul dintre cele mai mari avantaje este indicele bun de redare a culorilor a obiectelor privite în această lumină, precum și faptul că strălucește tot timpul. Spectrul luminii emise de bec este continuu, are o temperatură a culorii mai scăzută - este mai galbenă - decât lumina soarelui.

Deși energia electrică era deja utilizată pe scară largă la sfârșitul secolului al XIX-lea, nu a fost încă luată în considerare despre popularizarea electricității la scară masivă. Invenția becului practic al lui Edison a creat necesitatea furnizării de energie electrică unui număr mai mare de destinatari. Thomas Edison a construit, de asemenea, prima fabrică de utilități publice din lume cu sediul în New York. Acesta avea 6 generatoare de curent continuu operate de motoarele cu aburi cu o putere de 125 CP și furnizate cu o rețea de electricitate de 110 V, la care au fost atașate 7.200 de becuri.

Becurile incandescente tradiționale și obișnuite (numite și lămpi incandescente sau becuri de tungsten) sunt retrase lent de pe piață, în principal din cauza costurilor de operare ridicate. Aceste becuri sunt cele mai puțin rezistente și, în același timp, cele mai urgente. Dezvoltarea becurilor tradiționale sunt lămpi cu halogen (lămpi cu halogen). Au o durabilitate puțin mai mare în timp ce consumă cu până la 30% mai puțină energie în comparație cu predecesorul lor obișnuit. Un alt tip de becuri sunt lămpile fluorescente compacte având diferite forme, destinate utilizării în lămpile tradiționale. Lămpile fluorescente generează mult mai multă lumină decât becurile obișnuite. Viața lor ajunge până la 15 mii. ore, dar nu uitați să le eliminați în mod corespunzător din cauza conținutului de mercur. Cea mai modernă sursă de lumină sunt becurile cu LED. Acestea sunt caracterizate în principal de o durabilitate semnificativ mai mare decât alte disponibile pe piață (precum și în magazinele online), de surse de lumină și de o eficiență electrică impresionantă. În prezent, este cea mai eficientă sursă de lumină din punct de vedere energetic, nu emite raze UV și nu este fabricată din substanțe nocive.

În ciuda unei mari liste de tipuri și modele moderne de becuri, este prototipul becului Edison care se bucură de un interes considerabil și se întoarce în favoare. În magazinul online Lunares.pl puteți găsi mai multe (o duzină sau ceva) modele care se referă la invenția lui Edison. În bec, există un fir de carbon împletit de mai multe ori. Lumina delicată va crea o atmosferă unică de orice interior, oferindu-i o căldură plăcută.

Poate vă va interesa produsele din aceste categorii?

, , Culori de lumină de grădină

Distribuie această pagină