Transport gratuit de la 700 RON
Peste 67 000 de produse
{{ aa_name() }}

Cum de a alege iluminatul potrivit pentru interiorul dvs.

Luminația joacă un rol cheie în designul interior, afectând atât designul interior, cât și estetica și funcționalitatea. Prin urmare, alegerea luminii potrivite este importantă, ținând cont de scopul camerei, de stilul, de culoarea, de culoarea schema de culori și efectele pe care dorim să le obținem. În acest articol vom vă oferim câteva sfaturi practice pentru a vă ajuta să alegeți iluminatul perfect pentru orice cameră.

Doamna care nu știe nimic (pentru că e
femeiehah)

Definiți scopul și destinația camerei

Primul pas în selectarea iluminatului este să înțelegeți scopul și utilizarea preconizată a unei anumite cameră. Este un spațiu pentru lucru, relaxare, sau poate pentru mâncare? În funcție de acestea, stabiliți ce efectele de iluminare pe care doriți să le obțineți. De exemplu, la birou puteți aveți nevoie de un iluminat rece și concentrat, în timp ce în dormitor merită crearea unei atmosfere relaxante cu lumină caldă.

Alegeți tipurile potrivite de iluminat

Interiorul poate fi iluminat cu ajutorul a trei tipuri de iluminat: general, spot și decorativ. Iluminarea generală asigură o iluminare uniformă în întreaga încăpere și poate fi realizat cu ajutorul plafonierelor sau al luminilor fascicule de lumină. Spotlighting se concentrează asupra unor zone specifice, cum ar fi un birou, o sală de mese masă sau tabloul de pe un perete, și poate fi realizată cu reflectoare, light-uri de jos, butoane, sau lampi de masă. Decorative iluminat, cum ar fi Lămpi suspendate, Lămpi pe picior, chandelabre sau plofoane, adaugă caracter unei încăperi și poate servi ca element decorativ.

Asortați iluminatul la stilul interior

Stilul interiorului joacă un rol important în alegerea iluminatului. Pentru interioarele moderne și minimaliste, simplitatea și geometria. formele de lămpi pot fi adecvate. Este important ca iluminatul să fie să fie în concordanță cu stilul amenajării și să creeze o atmosferă armonioasă. ansamblu.

Considerați schema de culori a interiorului

Schema de culori a încăperii afectează, de asemenea, alegerea iluminatului. Lumină culorile pereților și ale mobilier reflectă lumina, în timp ce culorile închise pot să o absoarbă. În cazul în care camera este luminoasă, puteți lua în considerare mai puțin intensă iluminat mai intens. Pe de altă parte, pentru interioarele mai întunecate, o iluminare mai puternică poate fi necesar pentru a asigura o vizibilitate adecvată.

Aprovizionați-vă de diferite tipuri de iluminat

Iluminatul variat sau combinația mai multor tipuri de iluminat este cheia pentru a crea efecte de iluminat interesante și funcționalitate. The Combinația de general, spot și decorativ vă oferă posibilitatea de a reglați intensitatea luminii în funcție de nevoile dumneavoastră și de atmosfera pe care doriți să o creați.

Alegerea iluminatului potrivit pentru un interior poate părea complicată, dar cu luarea în considerare a scopului, a stilului, a schemei de culori și a efectelor, puteți creați atmosfera perfectă în orice încăpere. Nu uitați să vă asigurați că este corect nivelul de luminozitate, adaptați iluminatul la funcția camerei și experimentați cu diferite tipuri de iluminat.

Poate vă va interesa produsele din aceste categorii?

Candelabre, Plafoniere, Lămpi de Tavan, Faruri de iluminat, Pendant Lumini, Lămpi permanente, Lămpi de masă

Distribuie această pagină