Peste 64 000 de produse
{{ aa_name() }}

(Un) selecție ușoară de becuri - ce să ia în considerare la cumpărarea surselor de lumină?

Ne-am obișnuit cu becurile clasice de ani buni. Cu toate acestea, alte surse de lumină care au multe beneficii și un avantaj decisiv față de becurile cu incandescență clasică au fost de asemenea disponibile pe o perioadă îndelungată. Sunt mai eficiente și folosesc mai puțină energie. La ce ar trebui să fim atenți atunci când alegem becurile? Ce parametri sunt importanți?

Ce să ia în considerare la cumpărarea becurilor?

Segula

Ne-am obișnuit cu becurile clasice de ani buni. Cu toate acestea, altele au fost disponibile public de mult timp Surse de lumină, care prezintă multe avantaje și un avantaj cert față de becurile clasice incandescente. Sunt mai eficiente și folosesc mai puțină energie. La ce ar trebui să fim atenți atunci când alegem becurile? Ce parametri sunt importanți?

Cum să alegi becurile potrivite?

Atunci când planificăm achiziționarea becurilor, ar trebui să avem în vedere în primul rând caracteristicile camerei iluminate. Suprafețele diferite necesită cantități diferite de lumină. Se știe că dormitorul nu are nevoie de aceeași iluminare ca, de exemplu, bucătăria sau camera de zi. În dormitor avem nevoie de o lumină moale - de aceea ar trebui să alegeți becuri cu mai puțină putere. La birou, dimpotrivă. Este locul în care lucrăm și trebuie să vedem clar, merită să alegeți becuri cu putere mai mare aici.

Un alt factor este dimensiunea suprafeței iluminate - cu cât este mai mare, cu atât are nevoie de lumină. De obicei, aceasta presupune achiziționarea mai multor surse de lumină care merită plasate în mai multe puncte ale camerei.

Funcția lămpii specifice pentru care dorim să cumpărăm un bec este, de asemenea, importantă. Dacă acesta este un sconce în sufragerie, care este conceput pentru a ilumina ușor peretele camerei, dar cu siguranță nu este punctul principal de lumină, atunci ar trebui să alegem un bec care să emită puțină lumină. În mod similar lampii centrale din camera de zi, alege becuri care emit mai multă lumină.

Ce să ia în considerare atunci când alegeți un bec?

Atunci când alegem becuri, ne concentrăm în primul rând pe numărul de lumeni, nu pe wați. Numărul de lumeni ne informează despre cantitatea de lumină emisă de bec. Numărul de wați indică câtă energie consumă becul - nu are nicio legătură cu luminozitatea sa! Prin urmare, ne interesează fluxul luminos al unui model dat exprimat în lumeni (lm), care ne informează cât de puternic strălucește un bec dat.

Un bec clasic absoarbe mai multă energie și emite mai puțină lumină decât alte surse de lumină mai moderne. În magazinul nostru din departament Surse de lumină sunt disponibile atât becuri clasice, cât și halogen, LED și altele. Mai jos este o comparație a două surse de lumină disponibile - clasic și LED.

Becul OSRAM tradițional:

Putere: 60 W Flux luminos: 335 lm

Sursa de lumină LED:

Putere: 4 W. Flux luminos: 350 lm

Ce înseamnă această informație în practică? Un bec tradițional atrage 60 W de energie și emite 335 lumeni de lumină. Sursa de lumină LED emite o cantitate similară de lumeni, dar consumă doar 4W de energie - este o soluție de economisire a energiei și benefică pentru portofoliul nostru.

Înlocuitori LED pentru becuri tradiționale

Dacă decideți să cumpărați surse de lumină LED și sunteți obișnuit să cumpărați becuri tradiționale, merită să citiți informațiile de mai jos despre conversia estimată a W în lm.

Un bec tradițional de 60 W, care poate fi principala sursă de lumină, poate fi înlocuit în mod eficient de un bec LED cu un flux luminos între 500-700 lm. Un bec de 40 W, un bec cu o astfel de putere va fi eficient în iluminarea la fața locului, de exemplu pentru citire, corespunde unui bec LED cu un flux luminos între 300-500 lm. În hol sau coridor este suficient un bec tradițional de 25 W, iar în cazul unui înlocuitor cu LED, becul este cuprins între 200-300 lm. Un bec incandescent de 15 W este egal efectiv cu becurile LED de 100 până la 200 lm. Această sursă de lumină va funcționa, de exemplu, în lampa de noptieră sau lampa de perete.

Vezi oferta de becuri din magazinul nostru Surse de lumină.

Poate vă va interesa produsele din aceste categorii?

Becuri

Distribuie această pagină