Peste 64 000 de produse
{{ aa_name() }}

Cum să planificați iluminatul băii

Iluminatul este un element care completează designul interior. Pe lângă funcția practică, iluminatul ajută la exprimarea stilului dorit în interior și la crearea unei atmosfere plăcute. Înainte de a aranja interiorul, ar trebui să planificați cu atenție distribuția lămpilor. Unde aveți de gând să puneți iluminatul de bază? Ce iluminat decorativ se va potrivi interiorului tău? Ce parametri trebuie să aibă lămpile? În special, iluminatul pentru baie necesită selectarea lămpilor corespunzătoare care sunt impermeabile și garantează o utilizare sigură.

Iluminat baie

Planificați-vă în funcție de nevoile dvs.

Unde să înceapă planificarea iluminării băii? În primul rând, gândiți-vă la cursul zilnic din baie și la activitățile pe care le desfășurați în diferite zone ale băii. Unde ai nevoie mai ales de lumină? Ar trebui să vă ușureze machiajul? Poate că aveți nevoie de iluminat pentru citit în cadă și unul care vă va ajuta să vă relaxați după o zi de muncă? Gândiți-vă și la elementele pe care doriți să le evidențiați în cameră.

Cunoașterea obiceiurilor și nevoilor tale face mai ușor să faci o alegere bună a iluminatului. De ajutor cu grijă zilnică va fi principala iluminare a băii și a reflectoarelor, de exemplu sub formă de aplicații de oglindă. Lumina slabă și iluminarea decorativă vă vor ajuta să vă relaxați.

Diversitatea este importantă

O sursă principală de lumină în baie nu este suficientă pentru a lumina bine interiorul. Desigur, fără lampă sau plafon, vor exista o varietate de lămpi. Lumina funcțională este de asemenea importantă - utilă pentru tratamentele de îngrijire. Un exemplu ar fi o oglindă și aplicații Oglinzi iluminate în locul în care ne schimbăm. Să ne amintim de lumina plină de spirit pentru odihnă, cu funcție de întunecare sau cu mai puțină putere. Lumina decorativă este gheața de pe tortul de iluminat și va asigura o atmosferă plăcută în cameră.

Iluminat sigur pentru baie

Ce lămpi sunt potrivite pentru a fi utilizate în baie? Să ne amintim că în această cameră este umed și nu este dificil să stropiți cu apă. Pentru a ne asigura siguranța, nivelurile de protecție IP - nivelul de protecție al lămpii - vin la îndemână. În zonele umede ale băii, adică deasupra căzii, dușului și chiuvetei și la 60 cm de ele, folosiți lămpi de clasa IP 44 sau mai mari, care sunt rezistente la umiditate. Lămpile cu grad de protecție IP 44 pot fi utilizate cu succes în încăperile umede și în aer liber. Lămpile cu clasa IP68 sunt fitinguri ermetice și pot fi utilizate în siguranță chiar și sub apă. Gradele mai mici de protecție IP 21 și IP 23 asigură confort în utilizare în interior și într-o baie mare, în zone departe de apă.

Ip44 Iluminat Baie

Temperatura de culoare a lămpilor de baie

Temperatura de culoare a surselor de lumină exprimate în Kelvin ne informează despre culoarea luminii. Putem alege lumina strălucitoare și albă, similară cu culoarea luminii naturale. Acest tip de iluminat este utilizat în locurile în care ne îmbrăcăm, ne bărbieresc sau aplicăm machiajul. Pe de altă parte, lumina caldă și galbenă este folosită pentru odihnă și merită să o folosești în acest scop.

Lămpi de baie potrivite

Printre numeroasele tipuri de corpuri de lămpi de baie, putem distinge:

  • faruri de tavan, utilizate pentru iluminarea generală
  • lămpile de perete, lămpile de perete din baie completează lumina de bază
  • iluminarea la față, farurile și ochelarii, este o lumină decorativă
  • iluminare indirectă, adică iluminarea dulapurilor, oglinzilor sau a căzii de baie, de exemplu, datorită benzii LED înconjurate de silicon, mărește optic interiorul și creează o atmosferă plină de atmosferă.

Vă invităm să vă familiarizați cu sortimentul magazinului nostru Lunares Baie de iluminat

Poate vă va interesa produsele din aceste categorii?

Iluminat Baie

Distribuie această pagină