Peste 64 000 de produse
{{ aa_name() }}

Iluminatul ca element care completează designul interior

Iluminatul este adesea un element care completează designul interior. Este important să vă gândiți la iluminatul dvs. și să-l planificați cu atenție. Unde aveți de gând să puneți iluminatul de bază? Unde vrei să citești diseară? Unde trebuie amplasat iluminatul ambiental? Pe lângă satisfacerea nevoilor practice, iluminatul ajută la exprimarea stilului dorit al interiorului.

Iluminatul ca element care completează designul interior

Fabian Iluminatul este adesea un element care completează designul interior. Este important să vă gândiți la iluminatul dvs. și să-l planificați cu atenție. Unde aveți de gând să puneți iluminatul de bază? Unde vrei să citești diseară? Unde trebuie amplasat iluminatul ambiental? Pe lângă satisfacerea nevoilor practice, iluminatul ajută la exprimarea stilului dorit al interiorului. Niciun alt element al interiorului nu oferă o selecție atât de largă precum iluminatul. Poate tocmai de aceea este cea mai adesea cea mai dificilă alegere acasă. Există atât de multe modele, culori, materiale și stiluri diferite: de la iluminatul industrial, lămpile de design scandinave, corpurile clasice, lămpile suspendate elegante până la lămpile de citit romantice.

Rolul important al iluminatului

Joacă un rol important în percepția spațiului. Amplasarea, intensitatea și culoarea vor contribui la un design bine echilibrat. Proiectarea iluminatului nu se limitează numai la lumina artificială. Ori de câte ori este posibil, ar trebui să se utilizeze lumină naturală, chiar dacă cantitatea este limitată. Includerea diferitelor tipuri de iluminare în proiectele dvs. vă va permite să creați un interior plăcut. Iată sfaturi și tehnici pentru proiectarea iluminatului care vă vor ajuta în călătoria dvs. de a vă planifica iluminatul.

Iluminat bucatarie

A avea un iluminat potrivit în bucătărie este un lucru obligatoriu. Dacă aveți o insulă de bucătărie, alegeți iluminarea sarcinilor - lămpi suspendate, de exemplu - pentru a ușura felierea și pregătirea meselor. Puteți instala, de asemenea, iluminat sub dulap în același scop, dar asigurați-vă că alegeți o sursă de lumină difuză pentru a evita reflectarea luminii pe blaturile strălucitoare sau iluminarea cu LED pentru suprafețe mate. Un alt sfat în ceea ce privește iluminatul bucătăriei este utilizarea lămpilor de tavan încorporate. Câteva exemple de lumini încorporate care funcționează în bucătărie sunt situate de o parte și de alta a gamei pentru a încadra centrul camerei sau deasupra rafturilor deschise ale bucătăriei. Când vine vorba de lumini încastrate oriunde, regula este să instalați una pentru fiecare spațiu de tavan de 0,3-0,6 m². De asemenea, asigurați-vă că aveți indicatoare de iluminare încastrate (sau orice altă lumină din acest interval) instalate pentru a regla luminozitatea în funcție de necesități.

Lămpi de sufragerie

Sala de mese este un loc în care familia și oaspeții mănâncă mese. Când proiectați acest spațiu, trebuie să vă asigurați că este cât se poate de prietenos, iar cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este să instalați o lampă deasupra mesei. Un candelabru sau o lampă suspendată face truc, dar nu limitați iluminarea la acesta. Iluminatul stratificat funcționează cel mai bine în fiecare cameră, iar sala de mese nu este diferită. Lămpile de perete, iluminarea pentru traseu și luminile încastrate funcționează bine în sălile de mese, oferind iluminare suplimentară, așa că nu ezitați să le includeți în designul dvs. de iluminat.

Baie de iluminat

O iluminare corectă în baie este importantă. Baia este un loc pentru pregătirile de dimineață și relaxarea de seară. Ar trebui să existe acolo o iluminare adecvată pentru a facilita activitățile zilnice. Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face în baie este să instalați o sursă de lumină deasupra oglinzii. Acest lucru va provoca umbre nedorite și strălucire incomodă pe fețe. Așezarea aplicațiilor la nivelul ochilor de ambele părți ale oglinzii este modalitatea potrivită de a lumina masa de dressing. Alte sfaturi grozave pentru proiectarea iluminatului în baie sunt iluminarea accentului de deasupra căzii, pentru a oferi camerei o strălucire caldă și calmantă, iluminarea sub dulapurile de bază pentru a oferi iluminare noaptea și dacă nu există spațiu pentru aplicații pe partea lor, poate instala lumina de fundal în spatele oglinzii.

Iluminat living

Edit |
×

Spre deosebire de alte camere din casă, camera de zi poate fi folosită în mai multe scopuri diferite. În sufragerie puteți viziona televizorul, citi, juca jocuri de masă, face temele, distra oaspeții. Gândește-te la ce folosești acest spațiu pentru a-ți planifica iluminatul. Iluminarea sarcinilor, cum ar fi o lampă arcuită în spatele unei canapea sau fotoliu, este utilă dacă citiți în camera de zi. Iluminarea cu accent este de asemenea o idee bună dacă doriți să evidențiați o plantă sau o imagine. Dacă intenționați să instalați un corp de iluminat sau o iluminare încastrată, este important ca acestea să fie întunecate, astfel încât să fie funcționale în diferite situații.

Lampi dormitor

Cel mai bun sfat de design pentru un dormitor este că nu sunteți limitat la o singură lampă de tavan. Există multe opțiuni de iluminat pentru dormitor care pot crea o atmosferă caldă, relaxantă și primitoare. De exemplu, în loc de corpul de iluminat cu tavan, puteți alege lămpi suspendate sau lămpi de perete pe ambele părți ale patului. Cu toate acestea, nu trebuie să eliminați complet lampa de tavan. Puteți completa frumosul set de iluminare de tavan cu o pereche de lămpi de masă pe fiecare noptieră. Simetria luminii face minuni în dormitor.

Poate vă va interesa produsele din aceste categorii?

Iluminat interior, Iluminatul pe cameră

Distribuie această pagină